top of page
Vyhledat

Covid v ordinaci DH


TAK.

Situace se nám za poslední týden lehce vyostřila. A to tak, že Lucku máme v karanténě, takže ještě minimálně týden nepracuje a já jsem v třetím trimestru a v půlce března bych měla pomalu nastupovat na mateřskou. Tento týden jsem pacienty odobjednala a následující týden řešíme, voláme, vysvětlujeme.


A to provedu i tady, abyste nás pochopili a věděli co a jak.

Lucka je momentálně mimo hru, než se dozdraví. A já nejsem schopná oddělat celý den od sedmi do sedmi. Teď už ne (a i dříve to byla sebevražda). Tím pádem se nám sníží počet možných ošetřených pacientů na DH za den.

Věc druhá je ta, že ve třetím trimestru si zkrátka nechci zahrávat s ohněm a myslím si, že kdokoli byste byl na mém místě, uděláte to stejně. Nechci a nehodlám si celý život vyčítat, že jsem něco podcenila. Na druhou stranu víme, že termíny potřebujete a že něco zkrátka nepočká. Že jsou zavřená oddělení parodontologie a že se nedostáváte celý rok do křesla na zubní. Z čehož jasně vyplývá, že nás potřebujete.


Takže.

Z hlediska ochrany nás, polikliniky a celkově společnosti - neb dentální hygiena je jednou z nejhorších prací, co do šíření nákazy, protože aerosol lítá po celé ordinaci (vylítne i ven, když se otevřou dveře atd. atd.), ochrany pracovníků polikliniky a toho, aby nezavírali další pracoviště a vy jste nemuseli třeba na gastro do Plzně, zkrátka musí přijít nějaké opatření.


Rozhodly jsme se objednat antigenní testy a pošťourat všechny, kdo nebudou mít z práce v den ošetření svůj negativní test. Rozšíříme časové rozestupy mezi pacienty pro opravdu dokonalou dezinfekci ordinace (budou naplánované tak, abyste ani nemuseli sedět v čekárně a rovnou vstoupili dovnitř ordinace). A také proto, abychom na vyhodnocení pošťourání měly čas, výsledek je většinou do deseti minut, ale i ty jsou v hodinovém termínu zkrátka dost a nestíhaly bychom to, co potřebujeme zubně řešit (pokud by to byla jen hodina i s testem).

S provedením antigenního testu se vede i pachuť toho, že ho musí někdo zaplatit. Takže ano, bude připočten k ceně dentální hygieny. Je opravdu za náklady, nemastíme si tím kapsu - takže to bude na vás. My jsme uvolily čas navíc, který potřebujeme aby vše bylo v maximálním klidu a možném bezpečí (ten zaplatíme, věnujeme my), na vás je ta druhá část, bohužel.


Neberte to od nás jako krok k tomu vše zkomplikovat. Nebo na vás víc těžit. Popravdě jsme za dobu roku s Covidem nezdražovaly a ceny rukavic, momentálně respirátorů a všech dezinfekcí vzrostly tak o 200% ne-li více. Což ve zkratce znamená, že platit ještě antigenní testy už pro nás není dostatečně výdělečné - a vy do té práce chodíte taky pro peníze :-).


Takže, než se vrátí Lucka v podobě chodící protilátky a já neodejdu na mateřskou, (protože Lucka nepracuje a někdo vám ty zuby očistí ..) musí to být takto a ne jinak.

Nerada bych poslouchala, že jste na mateřské, že nikam nechodíte, že jste měli Covid před dvěma měsíci. Prostě ne. Pravidla jsou dána a budou dodržena pro všechny.

Buď vás pošťouráme a jdeme na to, za předpokladu negativního testu nebo donesete test z práce a nebo si termín přeobjednáte na někdy - nemáme s přeobjednávkou sebemenší problém a plně vaše rozhodnutí chápeme.


Chci chránit sebe -dva v jednom, chci chránit vás, kolegyni, vedle pana doktora se sestřičkou ale pak i celou polikliniku, abychom byli všichni schopní nějak fungovat. A nezatěžovat u toho již dost přetížený zdravotnický systém. Doufám, že nás pochopíte a nebude s tím problém.

Pokud nás nechápete, je to také možnost, ale pak se naše cesty rozcházejí a mrzí mě to, leč ustupovat ze svého nebudu a výjimky také dělat nebudu - nezlobte se.

Samozřejmě je variantou se přeobjednat na dentální hygienu kamkoli jinam, kde to nehrotí jako Zezulová a Kuklová. S tím problém také není, je to zkrátka na vás.

Já a Lucka prostě jen chceme, aby bylo vše v pořádku a abychom měly čistý štít a mohly si říci, že jsme se snažily na maximum.


Všem hodně sil do následujících dnů a díky za přečtení :-)

68 zobrazení
  • Facebook Čistíme zuby Tachov
  • Instagram Čistíme zuby Tachov
bottom of page