top of page
Vyhledat
ivazezulova

Neoblíbený krok v neideální době, budeme zdražovat



Jdete do krámu a koukáte na rajčata za 59 korun, papriky za 120 korun, chléb stojí v dnešní době skoro padesát a mohla bych pokračovat. Začíná se mi zdát, že maso bude levnější než zelenina a ovoce. Blumy za 120 korun? Funím si do respirátoru a ještě, že ho mám, protože ten zkřivený obličej by okolí nepotěšil. Na ceny letenek kamkoli se odmítám momentálně koukat a až otevřou ubytování, bude to to samé v bledě modrém.


A my vám uděláme stejnou NEradost.


Povinností každé ordinace je mít cenový plán, opodstatněný pro finanční úřad, proč po pacientech/klientech chceme částky, které chceme. Měl by být aktuální a měl by odpovídat faktům, která s sebou doba, situace v podnikání, náklady na její provoz a okolnosti nesou.

Nechaly jsme si tento finanční plán spočítat a samozřejmě jsme již dlouhou dobu (což jsme tušily) pod hranicí výdělku, který má pro podnikání smysl.


Ano, chceme pomáhat veřejnosti a ideálně širokému okolí k čistým, nebolavým a zdravým zubům. Chceme vás ošetřovat tím nejlepším, co dentální trh nabízí a chceme abyste odcházeli s pocitem, že ty peníze za to stály. Pokud návštěva u nás má být taková, pokud my máme být ziskové a chodit do práce rády, protože dostaneme slušně zaplaceno a pokud nám má jednou za delší čas zbýt na účtě něco navíc, abychom mohly koupit zase lepší stroje, nové křeslo, nové kryty/škrabky na zubní kámen... musíme se s tím všichni smířit. Píšu záměrně všichni. Protože ani nám dvěma není příjemné zdražit. Není nám příjemné vidět v křesle maminku na mateřské a o ty peníze si říci, protože nám běží hlavou naše ,,sociální stránka,, která říká, chudák, rodičovská nula a my po ní chceme nemalou částku. I my tohle vidíme, cítíme a myslíme na to opravdu denně. Mele se to v nás zprava, zleva.


Nemyslete si, že jsme firma na peníze, ač se to tak může zdát. Běžný uživatel, kterého slyšíme běžně na chodbě v čekárně říká druhému něco v tom smyslu, že je to lehká matematika. Chtějí po tobě 1000kč za hodinu. Udělají v průměru tak 6 lidí denně, pět dní v týdnu. Za měsíc mají v kapse 120.000,- čistá ruka a co bys chtěl...

Není to tak. Absolutně to tak není.


Nechci teď rozepisovat kolik stojí hadice od křesla, kolik stojí náš turbo pískovač, který máme jediné na tachovsku a další a další. Možná se rozepíšu příště, abyste viděli, že si opravdu nehrajeme na vydřiduchy :-). Nechci si ani stěžovat, obě s Luckou tu práci milujeme a jsme rády, že jsme si k ní nakonec našly cestu. Jen bych vám tu nehezkou zprávu chtěla jakkoli lidsky předat a budu doufat, že to pochroupete, jako ty papriky v krámu.


Od 06/2021 se zvedá cena dentální hygieny na 1200,- za návštěvu. Půlhodinkáři zaplatí polovinu, kterou od nového roku platí stejně - u těch se nic nemění (možná se nám zvýší počet čističů a kéž by). Děti podraží o stokorunu na 600 korun za ošetření. Teens a rovnátkáři 800,- za ošetření, bohužel, nelze jinak, časová náročnost ošetření u teenagerů a dětí s fixními rovnátky stoupá. Bělení zůstává bez zdražení, tam jsme se s minutovými náklady vešly akorát - alespoň někde (leč, to je zdraženo od počátku roku).


Nový ceník bude viset na našich stránkách co nevidět.


Na závěr bych vám jen chtěla připomenout a doufám, že nebodnu do vosího hnízda. Na dentální hygienu se běžně chodí 2x za rok. Pokud je stav úst stabilní a v pořádku. Čističi chodí třeba i jednou za rok nebo dvakrát na půl hodinku, když se jim po nás stýská. Mám i pacienty, které nemusím vidět dva roky a vím, že budou mít zuby a dásně v pořádku, protože to učistí.

Je to investice 2400,-/rok. Dvě stovky stranou každý měsíc, pro běžného pacienta.

Je to investice do toho, co vám už nikdy potřetí nevyroste.

Vlasy, nehty dorostou. I tím vlakem se dá odjet, když není auto.

Ale požvýkat si s umělou protézou stehýnko na nedělní kachně ... to nikdo nechcete.

Věřte mi.


Díky za přečtení a díky za vás, co chodíte a chcete!

Díky moc.







102 zobrazení

Comments


  • Facebook Čistíme zuby Tachov
  • Instagram Čistíme zuby Tachov
bottom of page